Kind & Gezin 3

11.01.2011 - Door Gudrun Rombaut in: Vanalles en nog wat. Tags:

We zijn net terug van jouw twee-maand-bezoekje aan Kind & Gezin. Veel valt er niet te vertellen, want je blaakt van gezondheid. Je weegt intussen 5,55 kilo, en bent 56,5 centimeter lang: nog steeds het gemiddelde qua lengte en consequent erboven qua gewicht. Leuk vond je het anders niet: je begon al met een trillende onderlip door mijn koude handen, en dat wegen en meten, da's dus blijkbaar niet zo fijn. Al hoorde ik aan je huiltje dat je eigenlijk vooral bang was. Bij de dokter verbeterde dat er niet op, toen ze met een stethoscoop begon, en in je oren keek en zo. Je brulde zo mogelijk nog harder toen je twee ijskoude spuitjes in je billetjes kreeg: niet alleen angst, maar ook nog eens pijn! Het duidelijkst werd je angst nog toen ik je weer wilde oppakken, daarom rechtstond, en je me heel even kwijt was uit je blikveld: je ogen werden groot, en je viel zelfs heel eventjes stil om naar adem te happen. Pas toen ik je weer je vertrouwde kleertjes aantrok en we dus weg waren uit het bureau van de dokter, kalmeerde je. In de auto ben je in slaap gevallen, en nu lig je lekker warm in je wiegje: je werd zelfs niet wakker toen ik je uit je maxicosi tilde.

Hopelijk ben je nu niet te lastig van die inenting, liefje. Ik wil je zoveel mogelijk besparen, maar dat kan dus helaas niet. En mijn hart breekt als je me dan met die verwijtende blik aankijkt.

Reageer