Overgrootmoeder

27.11.2010 - Door Gudrun Rombaut in: Vanalles en nog wat. Tags:

Gisteren zijn we op bezoek geweest, kleine muis, in plaats van ons te laten bezoeken. We zijn namelijk met ons tweetjes naar Sleidinge gereden, waar mijn oma - jouw overgrootmoeder - in het rusthuis zat te genieten van haar 99ste verjaardag! Jawel, 99!

Ze had jou natuurlijk nog niet gezien, je bent nog niet eens drie weken oud, maar ze vond je prachtig! We waren er helaas net toen ze aan tafel ging, maar dat maakte eigenlijk niet veel uit: jij stond in je maxicosi te slapen op haar rollator, en ik had een stoel bijgetrokken aan tafel. Ze heeft jou de volle drie kwartier dat we er waren, zitten bekijken, ook al sliep je, en vond het heerlijk om te zien hoe jij gezichten trok in je slaap, met je handjes heen en weer wapperde, en af en toe diep zuchtte. Je hebt ook even in haar arm gelegen, maar werd vlug te zwaar, zei ze. Trots vertelde ze aan iedereen die jou kwam bekijken - en bekijks had je - dat je haar tiende achterkleinkind was, en dat je toch zo'n mooi kleintje was. En jawel, mijn moederhart zwol van trots.

En toen zat ik me te bedenken dat er tussen jullie beiden 99 jaar min een paar dagen zit, net geen eeuw. En dat dat eigenlijk onvoorstelbaar is. En dat ik daar voor wil tekenen, dat jij 99 jaar mag worden en zo goed mag zijn als oma. Echt wel, liefje.

Reageer